PALVELUT


Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoitomuoto kaikille vauvoille. Siinä yhdistyy koko kehon hieronta sekä vyöhyketerapia, joka on tutkitusti tehokas hoitomuoto vauvoille (Husin koliikkitutkimus 2019).

Hoito tehdään vauvan ehdoilla huomioiden laajasti vauvan kehon anatomiaa, kehitysvaiheita ja mahdollisia oireita. Hoidossa vahvistetaan kehon omaa toimintaa ja helpotetaan kehon erilaisia kireystiloja, joita on voinut muodostua vauvalle jo kohtuaikana tai synnytyksessä. Kehonhoito rentouttaa vauvaa ja tuo hyvää oloa!

Vauvaa voidaan hoitaa jo 2 viikon iästä alkaen, mutta akuuteissa tilanteissa voidaan hoitaa aiemminkin. Kehonhoito on erityisen hyödyllistä myös keskosvauvoille, jotka ovat normaalissa neuvolaseurannassa.

Hoitojen määrä vaihtelee yksilöllisesti, mutta paremman hoitotuloksen saavuttamiseksi suosittelen yleensä 3-5 kerran sarjahoitoa. Arvioin kuitenkin jokaisen tilanteen erikseen ja teen hoitosuunnitelman aina vauvakohtaisesti sekä vanhemman toiveet huomioiden.


Milloin vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta on hyötyä?

Kehonhoidosta hyötyy jokainen vauva, joten et tarvitse erityistä syytä, jotta voisit varata ajan vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan. Vauvahieronnalla autetaan kehoa rentoutumaan ja hermostoa rauhoittumaan, sekä edistetään kehon normaalia toimintaa. Erityisesti vauvahieronnalla voidaan helpottaa erilaisia vauva-ajan vaivoja turvallisesti.


Kehonhoito on auttanut useita vauvoja esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

- runsas pulauttelu ja refluksioireilu

- mahavaivat, ummetus, ripuli tai ilman kertyminen suolistoon

- koliikki

- kehon kireystilat ja toispuoleisuus

- pään ja suun alueen kireydet sekä vinokalloisuus

- uniongelmat

- motorisen kehityksen haasteet

- yliaktiivisen hermoston rauhoittaminen

- itkuisuus sekä yleinen tyytymättömyys


Mitä kotikäynti sisältää?

Ensimmäisen kotikäynnin aloitan laajalla alkuhaastattelulla odotusajasta ja synnytyksestä sekä kartoitan tämän hetkisen tilanteen ja toiveet. Ennen hoidon alkua havannoin vauvaa sekä kehosta mahdolliset kireydet. Hieronta itsessään kestää noin 30 minuuttia ja toteutetaan vauvan ehdoilla - tarvittaessa välillä sylitellen ja maitoa tankaten. Vauvahieronnan jälkeen opastan aina vanhemmille vauvan imemistä helpottavaa suun alueen hoitoa, josta annan ohjeet myös kirjallisena. Lopuksi annan vanhempien hyödynnettäviksi yksilöllisiä kotihoito-ohjeita vauvan hierontaan. Sovimme myös mahdollisista seuraavista kehonhoidoista.Mitkä ovat esteitä kehonhoidolle?

- kuume, tulehdukset

- antibioottikuuri

- laajat ihottumat

- vakavat perussairaudet

- alle 5 vuorokautta sitten annettu rokote


Imetysohjaus

Imetys on monen onnistuneen tekijän tulos. Se voi sujua alusta alkaen ilman haasteita tai toisinaan olla hyvinkin haastavaa. Aina voi tulla eteen vaiheita, joihin etukäteen varautuminen ei ole ollut mahdollista.

Jokainen vauva on ainutlaatuinen ja näin ollen myös jokainen imetys on erilainen. Imetysohjaajana haluankin auttaa sinua imetykseen liittyvissä asioissa toiveidesi mukaisesti. Oli kyseessä sitten ensimmäinen imetyksesi tai vaikka takana olisi jo useampia imetyskokemuksia tai imetyshaasteesi mitä tahansa, niin autan mielelläni. Imetysohjauksessa voidaan käydä läpi imetyksen onnistumiseen liittyviä tekijöitä, tarkastaa vauvan imuotetta ja tehdä tarvittaessa jänneoperaatioiden jälkihoitoa.


Milloin imetysohjauksesta on hyötyä?

Jokainen imetys on erilainen, joten uskon imetysohjauksesta olevan hyötyä jokaisella imetystaipaleella. Saat juuri sen hetkiseen tilanteeseen sopivia yksilöllisiä ohjeita ja huolenpitoa.

Voit varata ajan imetysohjaukseen missä vaiheessa imetystä tahansa. Suosittelen imetysohjausta etenkin ensisynnyttäjille jo odotusaikana, jolloin saat arvokasta tietoa imetyksen onnistumisen tukemiseksi. Odotusajan imetysohjaus sopii myös uudelleen synnyttäjille. Tällöin ohjauksessa huomioidaan erityisesti aiemmat imetyskokemukset, joiden pohjalta voidaan tukea seuraavan imetyksen aloittamista.

Imetysohjaukseen voi hakeutua monista eri syistä, esimerkiksi:

- toiveena on onnistunut täysimetys

- haluat valmistautua imetykseen ennalta

- imetys sattuu

- epäily kireästä kieli- ja/tai huulijänteestä

- vauvan painonnousun hidastuminen

- maidon heruminen kestää tai maitoa tulee suihkuten

- haluat apua sinulle sopivan imetysasennon löytämiseen

- vauva lakkoilee tai raivoaa rinnalla

- maidon riittävyys mietityttää

- imetystä pitäisi tehostaa

- kaipaat vinkkejä maidon pumppaamiseen


Mitä kotikäynti sisältää?

Ensimmäisen kotikäynnin aloitan laajalla alkuhaastattelulla odotusajasta, synnytyksestä, tämän hetkisestä tilanteesta sekä toiveista imetyksen suhteen.

Imetysohjaus on käytännönläheistä ja mielelläni aloitankin ohjauksen seuraamalla imetystä. Tarkastan imetysasennon, vauvan imuotteen ja autan löytämään ratkaisuja imetyksen haasteisiin.

Tarkastan myös vauvan suun sekä vartalon mahdollisten kireyksien havaitsemiseksi. Imetysohjaukseen kuuluu aina myös vauvan kehonhoitoa, sillä suuri osa imetyksen haasteista johtuu erilaisista kireyksistä suun tai pään alueella. Myös muilla kehon jännitystiloilla voi olla vaikutusta onnistuneeseen imetykseen.

Lopuksi tehdään jatkosuunnitelma. Suosittelen yleensä varaamaan ajan seuraavalle kotikäynnille. Sen aikana voidaan yhdessä arvioida asetetun tavoitteen toteutumista ja mahdollisia lisätarpeita niin imetysohjauksen kuin vauvan kehonhoidon osalta.


Vyöhyketerapeuttinen päähieronta äidille

Vyöhyketerapeuttinen päähieronta on
15 minuutin hemmotteluhetki äidille.

Hoidon aikana hierotaan pään alue kevyin ottein ja käydään läpi korvien, sekä pään alueen vyöhyketerapiassa käytettäviä heijastepisteitä.

Päähieronta rentouttaa, lievittää stressiä, helpottaa jännitystiloja ja päänsärkyä, parantaa unenlaatua, tehostaa aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa ja lisää aivojen hapensaantia.

 HUOM! Tämä on ostettavissa ainoastaan lisäpalveluna mihin tahansa muuhun palveluun yhdistettynä. Sopii hyvin esimerkiksi myös lisänä lahjakorttiin.


Rintapumpun vuokraus

 Saat vuokrattua käyttöösi sähkökäyttöisen Philipsin rintapumpun niin pitkäksi ajaksi, kun sitä tarvitset.

Philips Avent Ultra Comfort rintapumppu toimii verkkovirralla ja tarvittaessa pattereilla. Helppokäyttöinen ja tehokas pumppu!
 

Milloin rintapumpulle on käyttöä?

Esimerkiksi, jos:

- haluaa helpottaa maidontuotannon käynnistymistä

- on tarvetta nostattaa maitomääriä

- pumppaa vauvalle maidon syötettäväksi pullosta

- säilöö maitoa pakkaseen

- maitoa tulee runsaasti vauvan tarpeisiin nähden
 

VUOKRAUS:

7€/viikko


Toimituksesta/noudosta ja palautuksesta sovitaan vuokrauksen yhteydessä.

Huolehdin osien steriloinnista vuokrausten väleillä.


Lahjakortti

Ilahduta vauvaperhettä lahjakortilla!

 Lahjakortin palveluihini voit ostaa haluamallesi summalle tai toivomallesi palvelulle.

Suosittu lahjaidea babyshowereille, kastelahjaksi tai nimiäisiin. Lahjakortti toimitetaan ennalta sovittuun sähköpostiosoitteeseen ja on voimassa 6kk ostopäivästä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää lahjakortista.